Dirigent: Jan Verhoef

         per 02 september 2021

Jan Verhoef, geboren in 1963 te Veenendaal had reeds op jonge leeftijd interesse in de muziek. Vanaf 10-jarige leeftijd ontving hij orgellessen van ondermeer Arnold Kuik op het orgel van de Oude Kerk te Veenendaal. Tegelijkertijd volgde hij ook pianolessen bij Dolf Dumosch te Ede. Hierna studeerde hij koordirectie bij Eduard Nieland in Arnhem en is dit direct in praktijk gaan brengen bij een aantal koren in de regio. In een later stadium is hij gaan studeren aan de Schumann Akademie te Amsterdam waar hij o.a. les had van Euwe de Jong. Deze opleiding heeft hij in 2003 afgerond. Ook studeerde hij aan de Hogeschool IDE te Gorinchem koor- en orkestdirectie bij Joop Schets, zang bij Bas Ramselaar en Ingrid Smit en orkestratielessen bij Bastiaan Blomhert en op dit moment volgt hij regelmatig lessen bij Hennie Ramaekers om zich verder te verdiepen in de koor- en orkestdirectie.

Jan Verhoef

http://www.cj-productions.nl

 


Pianist :  Arjan Verrips

Arjan Verrips (Vinkeveen en Waverveen, 1961) krijgt in de vierde klas van de lagere school orgelles van zijn meester Theo Kooy. Al vroeg mag hij diverse koren begeleiden (kinderkoor, jongerenkoor, Gregoriaans koor). Later speelt hij in de erediensten van de gereformeerde kerk in zijn geboortedorp en begeleidt hij het mannenkoor Immanuel uit Wilnis.

Tijdens zijn studententijd vormt hij met vrienden diverse muzikale gezelschappen, waaronder klein-theatergroep Weerklank. Als onderwijzer aan een Basisschool blijft muziek een grote rol spelen; zo maakt hij met zijn bovenbouwklassen de jaarlijkse afscheidsmusicals. In 1992 voltooit hij de studie voor beiaardier aan het Utrechts Conservatorium. Op dit moment is hij vaste organist/pianist van de dorpskerk in De Glind en muzikaal begeleider van Het Leusdens Mannenkoor en kamerkoor Camera Nova.